Valpvård | Pälsvård för Valp
Tillverkare

Valpvård

Valpvård

Lär din valp från början att man måste klippa klorna, man måste blir borstar och kammad. Man måste borsta tänderna och bli ompysslad. Om du lär din valp allt detta från början så har du byggt en bra bas. Det är bättre att göra det lite och ofta. Då blir det inte lika jobbigt för din valp. 

Många är rädda för att klippa klorna på sin valp. Om du väljer en bra klotång så som denna - Millers - så kan du klippa klon i små små tag utan att ta för mycket. När du känner att nu räcker det, så byter du över till en klofil istället. Då kan du komma riktigt nära pulpan utan att risker att ha klippt för långt.

Vilken krada, kam eller borste du behöver är helt beroende på vilken ras du har. Har du en ras med lång päls så behöver du ta mer hand om pälsen än om du har en ras med kort päls. Men alla valpar behöver badas och till det behövs både hundschampoo och hundbalsam. Köp ett hunschampoo som är till för hund och spä det enligt rekommendationen på flaskan. Då vet du att du får en produkt annpassad för hund - med rätt pH värde.

Glöm inte bort öronen och tänderna på din hund. Kolla regelbundet så att din valps öron ser rena och fina ut. Om valpens öron är rena och fina så behöver du inte göra något. 
Vänj din valp redan från början vid att borsta tänderna. Använd en tandkräm anpassad för hundar. Valpar och hundar tål INTE männsiko tandkräm.